Avui em venia de gust aproximar-vos una adaptació d'una llegenda Guaraní.
LA MALLERENGA I EL PICOT
Fa molt temps, en un bosc caducifoli de ribera, hi havia un picot picotejant intensament un forat a la part més alta d'un àlber. Amb el seu fort bec, una vegada darrera d'una altra, picotejava sense perdre el ritme (toc-toc-toc...).
L'ocell treballava sense descans i amb molta pressa des de primera hora del matí perquè volia pondre un ou en un lloc ben segur.
L'escorça d'aquell vell tronc d'àlber ressonava per tot el bosc de ribera com si fos un tambor.
De sobte, d'entre unes branques, s'aproximà volant una petita mallerenga, vestida amb tots els seus colors i el seu petit bec punxegut, i es va posar a sobre d'una fina branca tot just al costat del picot.
Venia atreta pel picoteig que sentia des de l'altre costat del bosc per veure com aquell fuster construïa la seva formidable llar, ja que havia sentit dir que era el millor constructor de nius que es coneixia.
Llavors la mallerenga li va preguntar;
- És cert que fas els millors nius?
Seguidament el picot, sense deixar de colpejar el tronc amb el bec, li va respondre;
- Doncs això diuen, mira com el faig, toc, toc, toc...
La mallerenga, que tenia un petit bec punxegut, no sabia fer forats i havia de viure a l'aire lliure, va dir;
- Ocell fuster, a mi m'agradaria tenir una casa com la teva, per pondre els ous i viure tranquila.
Llavors l'ocell fuster va tenir una idea i li va proposar;
- Mira, amic, per què no fem un tracte? Tu em regales les plomes de colors que tens i que tant m'agraden, i, a canvi, jo et regalo la meva casa per pondre els teus ous i criar els teus fills. Et sembla bé?
La mallerenga, sense pensar-ho dues vegades, li va lliurar les plomes multicolors del seu cos a l'ocell fuster, i aquest a canvi li va cedir el seu niu.
Des d'aquell dia els dos ocells es van fer molt bons amics on a tret d'alba ja se'ls pot veure volant junts. Des de llavors, els picots viuen alegres i en copejar els troncs dels arbres amb el seu bec, mouen amb orgull el cap sobre la qual destaca un vistós plomall de plomes vermelles. I també des d'aquell amistós canvi, a les mallerengues no els falta el seu niu en els troncs dels vells arbres.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada