dijous, 28 de març del 2013

3ª BICICLETADA PER LES TERRES DE L'EBRE

Rutes de bicicleta per a conèixer el territori i intentar transformar-lo a millor. 

Aquesta seria la filosofia de la tercera Bicicletada per les Terres de l'Ebre que organitza un col·lectiu, Jóvens de les Terres de l'Ebre, format per ebrencs que es troben a Barcelona per motius laborals o d'estudis. 
Per tercer any consecutiu i sota el lema Teixint alternatives i resistències a cop de pedal, el pont de Setmana Santa servix d'excusa a este col·lectiu per a organitzar una trobada de gent amb ganes de conèixer el territori, recórrer-lo i saber quines amenaces i oportunitats hi planen. 
La programació de la Bicicletada combina turisme, natura, debat amb agents i moviments socials i festa, i compta amb la participació i col·laboració de diferents col·lectius de tot el territori.


Evidentment el centre va obrir les portes aquest col·lectiu que es preocupa per les amenaces que corren per aquesta zona. 
Tot i que el centre no focalitza massa en les problemàtiques del propi riu, si que es va fer un repàs sobre la nova trajectòria del "Pla Hidrològic Nacional" amagat sota unes altres paraules i les seves no tan desitjades conseqüències.

La cinquantena de participants s'aturaren a visitar les instal·lacions i posteriorment baixaren a la riba del riu per fer un mos i descansar una estona, ja que els quedava el petit tram de via verda que separa el municipi d'Aldover de la ciutat de Tortosa, on finalitzava la primera jornada del pedaleig recorrent part de les Terres de l'Ebre.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada