dissabte, 20 d’abril del 2013

Petjades

Finalment i després d'un llarg període de temps les aigües de l'Ebre han tornat al seu nivell més habitual, tres mesos ha estat el temps en el que el bosc de ribera a estat inundat, prou temps com per a que la primavera esclates amb tot el seu esplendor.
A hores d'ara ja podem tornar a gaudir de tot l'espectacle que ens ofereix el bosc de ribera, intentant ser el màxim de respectuosos amb aquest entorn tant delicat. Hem de ser conscients que en aquest indret no estem tant sols nosaltres i que cal respectar, cuidar i protegir per que tothom en pugue gaudir amb igualtat de condicions.

Amb l'arribada d'aquest bon temps val la pena sortir a fer un vol i observar l'esplendor d'aquest indret, el bosc ens acull a tots per igual.
Sovint entrem per veure de més prop la fauna que habita en aquest ecosistema, però la veritat és que no és gens fàcil veure els animals, i menys encara amb aquesta espessor arbustiva que al fi i al cap te un paper fundamental, donar refugi a tots aquests animals que tantes ganes tenim de veure.

Però no us desanimeu tan aviat.

Hi ha moltes maneres de veure els animals o almenys saber quins han merodeijat per aquest indret. 

Les petjades els delaten. 

La quantitat d'animals es major de la que us podeu imaginar, podreu observar petjades de martinets, de bernats, de corriols, d'ànecs, d'esquirols, de teixons, d'ovelles, de gats, de gossos... i entre les petjades més extranyes  estan les dels homo bicicletensis, els motoretus escandalosus, i no ens oblidem d'una de les espècies més perilloses que ens podem arribar a trobar, els porcs pescadors.

petjades de corriol
Petjada d'ànec





Petjada de bernat pescaire
Petjada de Martinet

Ajudans!!!
De qui són aquestes petjades?

Petjades d'esquirol



Petjada de teixó
Petjada d'ovella
Petjada de gos
Petjada de gat
Petjades d'homo bicicletensis  

Petjades de motoretus escandalosus









Atenció!!!
Petjades i rastres de porcs pescadors

3 comentaris:

  1. Que xulo poder reconeixer als animals per les seves petjades! en quant a la petjada sense amo, potser hagués anat bé fer la fotografia amb un objecte al costat per fer-se una idea de la mida no?

    Llàstima dels rastres dels porcs pescadors, n'hi ha molts d'aquests! els hi agrada estar envoltats de la seva pròpia merda mentre estan pescant i quan acaben la deixen allí...

    M'ha agradat molt l'article, el vaig a compartir al facebook!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Celebro que t'agradi.

      Si que es veritat que fa falta la cinta mil·limètrica per veure la mida que fan les petjades, però quan hem va venir a la ment les fotos ja estaven fetes, de totes maneres a la pròxima entrada sobre els rastres dels animals ja ho tindré en conte.

      Salud, amistat i travesses en caiac de qualitat.

      Elimina
  2. Si les petjades eren petites podrien ser d'eriçó

    ResponElimina