Fauna


Les Terres de l'Ebre acullen una gran diversificació d'ambients; costa, dunes, garriga, rius, i boscs. Tots aquests ecosistemes estan replets d'una gran varietat d'animals, entre ells diversos endemismes, què en molts casos passen desapercebuts.

Tot i que en aquest bloc em centro més amb el riu Ebre i el seu bosc de ribera, cal reconèixer que a vegades presento alguns habitants que m'ensopego fora d'aquests dos ambients, això sí, sempre sense allunyar-me'n massa.

Passejant pel bosc de ribera es poden sentir i observar una gran varietat d'animals, sobretot ocells migratoris i d'altres que resideixen durant tot l'any. Ocasionalment ens podem ensopegar amb algun rèptil o algun amfibi. En canvi, difícilment ens ensopegarem amb algun mamífer, tot i això, de tant en tant es poden observar els rastres més comuns; petjades i senyals de diferents tipus.

per identificar aquests animals feu clic aquí.
Tots aquests animals, i d'altres, estan lligats a les aigües de l'Ebre, bé sigui perquè és el seu corredor migratori, perquè necessiten l'aigua per sobreviure o perquè la gran part del seu aliment està prop o dins l'aigua.

A continuació un llistat d'alguns dels animals que m'he anat ensopegant per les Terres de l'Ebre:

RÈPTILS
Sargantana cuallarga
Serp de collaret
Serp blanca
Serp d'aigua
Serp llisa meridional


MOL·LUSCS