dijous, 10 de juliol del 2014

El Casal de Vacances d’Aldover Rastreja el bosc


El divendres dia 4 de juliol de 2014 els nens i nenes del Casal de Vacances, organitzat i promogut per l’Ajuntament d’Aldover, van participar en una jornada al Centre d’Interpretació del Bosc de Ribera.

Les edats dels participants eren dels 2 anys fins als 8, amb un total de 9 infants. Tot i la diferència d’edat tothom van gaudir d’unes activitats que el tècnic del centre, el Marco Pla, va desenvolupar amb motiu de la temàtica d’interés que aquest casal va treballar al llarg de la setmana “els ocells del bosc de ribera”.

L'activitat començà amb una visualització del tipus de fauna que habita a casa nostra. Tot seguit, i relacionat amb les imatges vises tots van veure i treure el negatiu d'unes petjades; "en aquesta activitat vàrem captar l'atenció dels infants" posant en pràctica allò que s’havia explicat prèviament; identificant i reconeixent els tipus d’animals segons els rastres que deixen al seu darrera.

















A continuació vàrem gaudir d'un recorregut pel bosc; en aquest petit passeig els infants havien d'observar l’entorn i trobar balises amagades amb la imatge d’ocells que havien d'identificar.
Els participants van gaudir per una banda d’una excursió per l’entorn riberenc i per l’altra la del reconeixement dels diferents ocells que habiten aquest indret cercant les dites balises.

















Durant el recorregut també varen tenir el gust de penjar una caixa niu que prèviament havien construït al mateix centre d'interpretació. 

















Després de tot aquest conjunt d'activitats; els nens/es del casal i l’equip de monitors/es van expressar la seva gratitud al tècnic del centre pel seu interès en la realització d’aquesta jornada.

Esperem que l’estiu vinent puguem tornar a gaudir d'una activitat com aquesta per conscienciar a tothom en la conservació i el respecte d'aquest entorn tan delicat d'una manera correcta.


Juanjo Vernet

Director Activitats Educatives Lleure
-Ajuntament d’Aldover-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada