diumenge, 17 de novembre del 2013

Les mallerengues venen a menjar

El fred i l'aigua ens a tornat i ho ha fet de sobte, gairebé sense avisar.
Aprofitant aquest fred sobtat i les pluges moderades m'he posat a netejar algunes de les caixes niu que durant aquesta última primavera havien estat ocupades per mallerengues carboneres. 
La caixa niu que us mostro a sota va ser ocupada per una Mallerenga carbonera (Parus major) i com es pot observar, l'interior està totalment folrat de branquillons i plomes que elles mateixes van dipositar i teixir en el procés de construcció del niu.
Però no es aquest el motiu d'aquesta entrada, encara que sí que en té alguna relació.





Mallerenga blava (Parus caeruleus)
Ara ja farà unes setmanes vaig retrobar-me amb uns amants de la natura dels quals espero tornar a coincidir. 
Aquests hem van obsequiar amb una menjadora per ocells fabricada per ells mateixos amb materials reciclats. 
Quan vaig arribar a casa el primer que vaig fer, va ser penjar-la en una branca d'un tamarit (Tamarix africana) per poder observar quins ocells desvergonyits s'hi acostarien. 
He de dir que les primeres setmanes no s'hi van apropar ni les mosques, però finalment un dia al matí vaig veure com alguns ocells competien per extreure'n l'aliment, entre ells hi havia les mallerengues blaves, també les carboneres i un bon nombre de pardals comuns. 

El disseny es ben senzill i econòmic! Qualsevol persona -a poca traça que tingui- en pot construir una per poder gaudir de l'espectacle que ens ofereix la natura, només cal tenir a ma tres trossos de fusta, un tros de tela metàl·lica, uns claus, un cordill i un indret per penjar-la. 

Que!

T'animes?

Femella de Pardal comú (Passer domesticus)

Mallerenga carbonera (Parus major)

Mallerenga blava (Parus caeruleus)

Mallerenga blava (Parus caeruleus)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada