dissabte, 21 d’abril del 2012

Voluntariat 2012

Tot i l'amenaça de pluja, el matí s'ha despertat assolellat. 

Aquest 21 d'Abril ens hem dirigit al bosc de ribera per netejar-lo de les deixalles dipositades. Primer que res hem entrat al bosc per donar les explicacions de quina és la principal distribució d'aquest i quines son les espècies més comunes que podem trobar en aquest ecosistema, tot seguit ens hem dirigit fins el final del sender per poder observar l'espectacle que ofereix el bosc i de passada hem vist les caixes niu que en anterioritat havíem penjat i que en aquests moments de principis de Primavera gairebé la totalitat d'elles estan ocupades.


Un cop hem arribat al final del sender, ens hem posat els guants i poc a poc hem anat recollint totes les deixalles, on la majoria eren envasos de plàstics; bosses, botelles, garrafes... i alguna que altra Boia del canal navegable de l'Ebre (Un canal "abandonat" i en desús on pràcticament s'ha d'intuir per on es te que navegar ja que la majoria de les boies estan arrencades i abandonades per les ribes del riu).

També hem aprofitat el moment per arrencar tots els Aurons negundos (Acer negundo) que sens posaven per davant, ja que és una de les espècies invasores que més posen en perill la nostra apreciada biodiversitat, desplaçant el bosc autòcton (Àlbers, Salzes, oms, freixes i el seu sotabosc) i algunes de les espècies que depenen d'aquests arbres, com els Picots; garsers grossos i verds entre altres.

fotografia d'un Auró negundo
jove (Acer negundo) amb un 
sòl encatifat d'orella de gat 
també anomenat "siempre vive"
 (Tradescantia fluminensis)



Per finalitzar ens hem cruspit un bon pica-pica, comentant la jornada de neteja del nostre estimat bosc de ribera.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada