dimecres, 14 d’agost del 2013

Ornithogalum umbellatum

Llet de gallina, estrella de Betlem o ceba de gos és com vulgarment l'anomenem. El nom d'estrella de Betlem fa referència a la flor en forma d'estrella de sis pètals. S'especula que el nom pot haver estat originalment atorgat per la seva utilització com aliment per pelegrins medievals.

Aquesta bonica planta que floreix entre maig i juny és nativa del sud i centre d'Europa, del nord-oest d'Àfrica i el sud-oest d'Àsia. Va ser introduïda als Estats Units com a planta de jardineria, i ràpidament es va escampar des de Maine fins a Florida, incloent tots els estats a l'oest de Dakota del Sud, Nebraska, Kansas, Oklahoma i Texas, on també es troba a Washington, Oregon, Idaho i Utah.

Els bulbs són comestibles si són ben cuits o assecada i polvoritzada. 
Però atenció amb la ingestió inadequada! S'ha demostrat que causa dificultat per respirar, i els símptomes de toxicitat són nàusees, salivació, vòmits, diarrea i falta d'alè, dolor, ardor i inflor llavis, llengua i gola, irritació de la pell després de contacte prolongat. Així que repeteixo, atenció amb la ingestió d'aquesta planta. 
També té un ús mèdic, com un tractament per a la insuficiència cardíaca. En les flors de Bach és una de les cinc essències florals al Remei de Rescat. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada