dilluns, 19 d’agost del 2013

El casal d'estiu d'Aldover visita el bosc de ribera


El passat divendres dia 2 d’agost de 2013 els xiquets, xiquetes i els respectius monitors/es del Casal de Vacances visitaren el Centre d’Interpretació del Bosc de Ribera. 
Com a cloenda d’una setmana dedicada a L’aire de la vida i el bosc de ribera desenvoluparen dues activitats dirigides pel tècnic del mateix centre; el Marco Pla, amb el suport dels monitors del grup.


La primera de les activitats va estar dedicada a la construcció d'uns refugis per ocells de l'ordre dels passeriformes. Amb aquest taller els infants adquireixen coneixements dels diferents moixons que nidifiquen en les cavitats del bosc de ribera, arribant a comprendre el perquè cal construir i col·locar aquestes caixes niu. 
Una activitat educativa i participativa que es va fer en grups reduïts amb un monitor per cadascun d'ells on es va desenvolupar amb moltes ganes veient-ne uns resultats excel·lents.


Un cop construïts els refugis, vàrem anar al bosc de ribera a col·locar-los en els llocs més adients, després d’això, la gana va arribar al grup i varen esmorzar a l'ombra d'un xop "Populus nigra".

El desenvolupament de la següent activitat va ser la plantada de sis arbres típics del bosc de ribera mediterrani. 
Els quals van ser: 

  • Un Tamarit "Tamarix africana"
  • Un Àlber "Populus alba"
  • Dos Alocs "Vitex agnus castus
  • Dos Verns "Alnus glutinosa"

  • "Cal fer menció que aquests arbres van ser aportats per les mateixes famílies participants del casal, donant les gràcies a tots ells per aquesta petita però significativa participació

    Abans però, vàrem fer un recorregut pel sender del bosc de ribera, on tingueren l'oportunitat de conèixer de primera mà els diferents tipus d'arbres i arbusts d'aquest indret.

    Un cop arribat al lloc de la plantada, vàrem fer els grups amb els seus monitors. 
    Cadascú havia de plantar l’arbre al forat corresponen, sempre sota la direcció del tècnic del centre i els monitors del casal d'estiu.
    Tots ells ho van fer amb molta il·lusió, on eren conscients que amb aquesta petita contribució donaven un alè d'esperança al bosc de ribera en una zona fortament castigada. 
    Per això es van responsabilitzar que de tant en tant anirien al lloc a regar el seu arbret per veure la seva evolució.
    Des del casal volem donar les gràcies al Marco Pla per la seva dedicació i entusiasme, fent gaudir als infants d'unes activitats educatives i participatives.

    Text i fotografies:

    Juan José Vernet i Diago
    Director Activitats Lleure Aldover

    Marco Pla
    Tècnic de Centre d'Interpretació del Bosc de Ribera

    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada