dijous, 22 d’agost del 2013

Un riu de MERDA

Diuen què... 
...quan el riu sona, aigua porta.

I sí que és veritat, però en aquest cas el que més es veu no és l'aigua, sinó les deixalles acumulades a totes dues ribes del curs fluvial.
Així que podem dir ben clar què...

...quan el riu sona, merda porta. 

Sembla mentida que no fa gaires setmanes enrera el riu ens portes aquell cabal tan generós de no menys de 800 m3/s. Ara el panorama és totalment diferent, amb els actuals 150 m3/s han quedat al descobert part de les deixalles que em anat llançant al llarg de totes les generacions, i us asseguro que no són poques. N'hi ha de tantes èpoques i àmbits tan diferents, què gairebé m'estic plantejant el fer una exposició física que porti el mateix nom que el títol de l'entrada d'aquest bloc.

Posat a parlar de deixalles i en primer lloc, he d'esmentar el poc interès per part de les autoritats pertanyents alhora d'afrontar aquestes petites però persistents problemàtiques, que si més no, fan mal a la vista.
És clar com l'aigua que baixa per l'Ebre, que no es pot evitar l'abandó de totes les deixalles que generem, però hi ha uns quants abocadors privats que estan massa a la vista com per deixar-ho córrer.

Un altre dels problemes visuals que té l'Ebre és l'abandó d'una infinitat de boies que anteriorment delimitaven el canal navegable i que ara per ara romanen esteses o penjades en qualsevol racó del bosc de ribera sense que ningú se'n faci càrrec.

Per una altra banda he d'esmentar que no fa gaires dies rebia algunes felicitacions per la proclamació que van tenir les Terres de l'Ebre com a Reserva de la Biosfera. No se ben bé que deu ser això de la Reserva de la Biosfera per als altres, jo em pensava que era un indret més o menys net, on la població en general es preocupava per una bona gestió del seu territori, de les deixalles, de les espècies invasores, de posar fre a les amenaces que pogueren sorgir...

No ho se! Tu que creus?



















































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada