divendres, 18 d’octubre del 2013

Som notícia, però de quina manera!

Per als que encara no s'han assabentat de la notícia, haurem d'esmentar que el passat mes de setembre un grup de treball de la Universitat Rovira i Virgili van tenir l'oportunitat d'excavar el jaciment protohistòric del Tossal d'Aldover.


Malauradament les notícies que circulen als mitjans territorials no són gaire del meu agrad, ja que en general, les persones recordaran més aquest indret pel desafortunat i jove soldat que va perdre la vida durant la guerra civil que pels vestigis de 2.700 anys d'antiguitat que ara podem ubicar en aquesta zona.
Suposo que els mitjans de comunicació donen les notícies que els seus lectors o oients volen llegir o sentir, però també penso que tenen una gran responsabilitat moral a l'hora de transmetre unes notícies que deixen senyal en la nostra societat. 
Si llegiu bé l'article un s'adona ràpidament del motiu de la meva queixa: 
Comencem amb el títol: TROBAT UN SOLDAT MORT... 
Suposo que per a què els lectors s'interessin per la noticia cal posar un titular ben cridaner.
En segon lloc tres quartes parts de l'article, fan menció de la desafortunada notícia, donant per segon cop més rellevància a la batalla de l'Ebre que als vestigis protohistòrics, quan al meu entendre totes dues coses són igual d'importants, això sí, cadascuna des del seu àmbit d'estudi.

No voldria que ningú mal interpretes les meves paraules. Amb això tant sols bull dir que som molt coneixedors del que va passar entre el 36 i el 39 del segle passat, però en canvi molt poques persones de les nostres terres tenen coneixement de qui van ser els antics pobladors de la nostra zona ara ja fa dos mil·lennis. 
I si no ho creieu així, tant sols heu de fer la prova; 
pregunteu pels Ibers, la resposta en la majoria dels casos és: ??? 
llavors va el torn de preguntar pels Ibèrics, i en aquesta ocasió la majoria de la gent "no tots" pensa en xoriços.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada