dimarts, 7 de maig del 2013

Caiac, bosc de ribera i caixes niu

Per segon any consecutiu l'institut Joaquin Bau decideix visitar amb els alumnes de tercer d'Eso les instal·lacions del Centre d'interpretació del bosc de ribera.

El dia comença i acaba al riu. Els alumnes d'aquest institut es desplacen fins la població de Xerta, (uns 12 km riu amunt) on amb els caiacs prèviament llogats comencen un descens per l'Ebre que els torna a portar a la ciutat de Tortosa, un recorregut total amb caiac de 12'5 km.


Al llarg de tot aquest recorregut poden observar que pràcticament la totalitat de totes dues ribes estan proveïdes d'un espès i ben desenvolupat bosc de ribera. Les illes que es troben també formen petits oasis per ocells, que troben refugi i aliment en tots els nivells del seu bosc incloent el sotabosc.


Al km nº 4 d'aquest recorregut els alumnes han de fer una parada imprescindible per poder acabar d'apreciar aquest ecosistema que cal respectar, cuidar i conservar. La parada els porta fins les instal·lacions del Centre d'interpretació del bosc de ribera, on els alumnes poden fer-se una idea de la fauna i la flora de la zona, i de les amenaces que planen en aquest tram del riu.





Aquesta visita és complementada per un taller de construcció de caixes niu. La construcció d'aquests refugis ens apropa al bosc, ens ajuda a reconèixer uns ocells que habitualment passen desapercebuts "les mallerengues" i que en ocasions per desconeixença tampoc acabem d'apreciar.





Finalment i després d'haver construït el refugi per ocells, els alumnes poden fer una breu incursió al bosc de ribera. L'estret sender els endinsa en un indret poc conegut "el bosc" on realment poden observar la principal distribució d'aquest i veure de prop altres refugis construïts en anterioritat per altres grups interessats per aquest indret.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada