dilluns, 20 de maig del 2013

Lo Caro ens visita

No fa gaire dies vaig rebre la proposta de realitzar un taller per l'escola de naturalistes Lo Caro, un projecte del GEPEC "Grup d'Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans".

El taller consistia en la fabricació d'unes caixes niu per ocells de l'ordre dels passeriformes, en concret per les mallerengues.

Durant la construcció d'aquests refugis hi ha la oportunitat d'explicar quins ocells hi nidifiquen, a quina època de l'any són ocupats, com i quan s'han de col·locar i quin és el millor moment per netejar aquestes caixes.

Al acabar de construir la caixa niu no hi ha res millor que anar a fer una incursió pel bosc de ribera. 
Durant aquesta petita excursió es poden escoltar les mallerengues, i en ocasions fins hi tot veure-les entre les branques dels salzes o ocupant les caixes niu que hi ha distribuïdes en aquest indret.






El bosc ens aixopluga

Aquest dia i al sortir del centre el sol escalfava força, però poc a poc uns núvols carregats d'aigua anaven aproximant-se amenaçant descarregar tota la seva carrega. 
Però els petits naturalistes van ser valents i sense pensar-se-ho dos cops van endinsar-se al bosc de ribera.
El xàfec els sorprengué dintre del bosc. Les primeres gotes foren parades pel dens fullatge dels àlbers, però de sobte la tronada comença a caure amb més força, convertint la incursió en una petita aventura.






Al cap de ben poc la pluja va tornar a donar treva per donar pas a una activitat molt enriquidora; l'anàlisi de l'aigua del riu.
Sota la supervisió de Laura i seguint les instruccions del manual, els infants van poder fer amb les seves pròpies mans un petit anàlisi sobre la qualitat de l'aigua del riu.





Des del Centre volem agrair als petits naturalistes la seva visita i els encoratgem a que continüin treballant per la protecció del medi natural, perquè el nostre futur està en les seves mans;-)







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada