dimecres, 6 de maig del 2015

La Consolació al bosc de ribera


Any rera any anem motivant a tothom que ens visita a què participi en les activitats que es generen des del centre d'interpretació del bosc de ribera.

Aquest 2015 i per segon any consecutiu els alumnes de segon d'ESO de la Consolació han arribat al centre amb bicicleta.

Els dotze alumnes han gaudit de la via verda fins a arribar a les nostres instal·lacions per conèixer un poc més a fons el riu Ebre, el bosc, els seus habitants i les amenaces que posen en perill aquest delicat ecosistema, col·laborant en unes activitats participatives de recuperació ambiental.



Tal com anem fent i sense apartar-nos de la temàtica que ens ofereixen els continguts del centre, els alumnes han participat en dues de les activitats que més èxit tenen: la construcció de caixes niu per mallerengues i la reforestació del bosc amb arbres i arbusts autòctons de ribera.


El matí se'ns fa curt i és intens! 
Després d'haver construït les caixes niu per ocells ens hem dirigit cap al bosc per poder penjar-les en diferents punts de la riba fluvial. Tot seguit ens han ajudat amb la recuperació del bosc plantant cinc arbres de ribera; 
  • 2 verns (Alnus glutinosa), 
  • 1 tamarit (Tamarix africana), 
  • 1 freixe de fulla petita (Fraxinus angustifolia) 
  • 1 om (Ulmus minor)
Aquests arbres i molts altres els anem plantant en una zona força degradada on cal recuperar-la amb un bosc frondós i enriquidor, el qual ens permeti continuar treballant sota aquesta línia educativa.

Fins ven aviat!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada