dissabte, 10 de maig del 2014

La via verda, una gran aliada.

Una de les millors propostes que s'han portat a terme a les Terres de l'Ebre és la via verda que la travessa, una proposta turítico-cultural orientada als aficionats al ciclisme. Un itinerari de dificultat mitjana per fer amb bicicleta, però també a peu o amb cavall. El recorregut segueix l'antic traçat de la línia de tren que unia La Puebla de Híjar (a l'Aragó) amb Tortosa (Catalunya). 

El tram que transcorre entre Tortosa i Aldover té un recorregut de nivell baix, un passeig amb bicicleta que en prou penes dura una hora. Aquest agradable passeig invita a conèixer l'entorn, i en especial el riu Ebre, on ja podem dir què aquesta infraestructura és el pont d'enllaç entre visitants i el centre, ja que la majoria d'ells la utilitzen per visitar-nos.

Centre Overt Xirinxina
(Roquetes)
Alumnes de la Consolació
(Tortosa)
Aquestes últimes setmanes hem tingut un lleuger, però molt important, augment de visitants. Associacions, centres oberts, escoles i visitants de pas, han utilitzat la via verda i la bicicleta per participar en tallers d'aprenentatge i/o conèixer d'una manera més explícita quina és la fauna i flora que s'amaga dintre del bosc de ribera.

Tot aquest tràfec ens porta cap a un millor coneixement del nostre entorn, ajudant-nos a ser conscients del que tenim entre mans, ja que cal respectar i cuidar d'una manera adequada els entorns naturals més representatius del nostre territori.

Tots sabem que les riberes són uns espais que durant un llarg període de temps han estat maltractats, però ara la tendència està canviant, cada cop trobem més persones conscienciades sobre el medi ambient. Persones que els interessa saber quines són les poblacions faunístiques i florals autòctones que hi ha, arribant a comprendre que cal cuidar-les i protegir-les d'una manera adequada.

Alumnes del lycée du DIOIS en Droma (França)
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada