dissabte, 24 de maig del 2014

Invasora i paràsita

No estic del tot segur, però em sembla que aquesta planta és la Cuscuta americana (Campestris cuscuta) o Cuscuta d'or, una planta exòtica, i a sobre, paràsita.

L'àrea de distribució natural d'aquesta espècie no és del tot clara. Es creu que és originària d'Amèrica del Nord (Canadà, EE.UU i Mèxic) i parts del Carib. Possiblement també sigui nativa d'algunes parts d'Amèrica del Sud.
Actualment la seva distribució es global, on en determinats indrets se la considera una espècie nociva per a l'agricultura i els ecosistemes. 

Aquesta herbàcia anual de creixement enfiladís es fixa a la planta parasitada mitjançant petites arrels succionadores, causant dany mitjançant l'absorció de material alimentari de la planta d'acollida. El creixement d'aquesta planta crea una densa mata de tiges que embolica l'acollida arribant a ofegar-la.
Campestris cuscuta ataca espècies exòtiques d'aquesta ribera, però també pot ser hoste d'una àmplia gamma d'espècies natives de fulla ampla que creixen en prats, boscs oberts, en matolls, en zones degradades, en jardins, cultius, altres zones de ribera i aiguamolls.

A les fotografies la cuscuta està a sobre d'una altra planta exòtica, la bardana (Xantium strumarium), també originària d'Amèrica del Nord.

A continuació hi ha un enllaç prou interessant sobre 
la Cuscuta:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada