dilluns, 23 de juliol del 2012

Corriols

Corriol camanegre (Charadrius alexandrinus)





Els corriols són aquells petits ocells que veiem corretejant amunt i avall o fent vols relativament curts i rasos per platges pedregoses i sorrenques tant marítimes com fluvials, en les quals busquen el seu aliment predilecte larves d'insectes i petits peixos que neden molt propers a les vores de l'aigua. 


Quant sortim a caminar i creuem paratges més o menys salvatges em de tenir cura mirant allí on trepitgem, sobretot en les èpoques de cria (l'Estiu) d'aquestes aus ja que els nius d'aquests passen bastant desapercebuts, al terra entre algunes pedres podem observar un llit de pedretes més petites amb alguns branquillons curts amb els ous a sobre.
Els seus polls a les poques hores de  néixer ja tenen la capacitat de córrer, per això els pares no s'esmeren a l'hora de construir el niu, els polls al igual que els ous estan camuflats amb un gaspejat que els confon amb l'entorn, per que els depredadors i altres curiosos passin sense adonar-se.




Tot i que aquests ous han estat fotografiats al pantà de la Pena (comarca del Matarranya) no em d'oblidar que els rius que banyen aquestes terres són afluents o de l'Ebre i per tant pertanyen a la conca hidrogràfica del mencionat riu. El més important d'aquests afluents és que formen unes imprescindibles vies migratòries, ja que gran pars dels ocells migradors de distancies curtes segueixen aquests afluents per colonitzar nous indrets, on s'estableixen temporalment per alimentar-se o treure endavant la seva descendència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada