dijous, 19 de juliol del 2012

VISITA AL CENTRE D’INTERPRETACIÓ DEL BOSC DE RIBERA PEL CASAL D’ESTIU 2012

Un estiu més el Casal d’Estiu d’Aldover, promogut i organitzat per l’Ajuntament d’Aldover va fer una visita al Centre d’Interpretació del Bosc de Ribera, durant el matí del divendres dia 13 de juliol de 2012, per un grup d’uns quinze nens i nenes amb edats compreses entre els 2 anys fins als 8 anys i amb els seus respectius monitors i monitores; dirigits pel responsable del centre, en Marco A. Pla.

Al llarg d’aquesta visita el responsable del centre va fer participar als infants en un taller i una excursió, totes dues activitats amb unes temàtiques ben diferenciades, dinàmiques i educatives;

  1. Dins del centre, ens va explicar algunes de les tècniques que feien servir els humans del neolític en l’elaboració de la ceràmica. Tot seguit els mateixos participants, amb l’ajuda en tot moment del responsable del centre i dels seus monitors i monitores van fer terrisses, gaudint de la manipulació de l'argila i el de donar forma a l’objecte final amb la seva respectiva decoració.
  2. Un cop esmorzats i de jugar una estona al voltant del centre, vam continuar la visita fent la següent ambit dinàmic, una excursió guiada perl sender del bosc de ribera. On es van fer dues accions paral·leles: 

  • la primera en col·locar una caixa niu per ocells passeriformes, en concret per mallerengues carboneres i blaves, que al llarg del recorregut ja en podíem observar de penjades en altres tallers anteriors.
  • la segona per la conscienciació de la natura i l’acció en que l’ésser humà influeix en aquest i altres ecosistemes, amb la neteja simbòlica al llarg de la senda on es va recuperar diferents tipus de brossa; aquesta acció es va fer amb el grup de 6 a 8 anys, pel tipus de recorregut massa llarg pels més petits.


Aquestes dues accions i amb les explicacions del responsable del centre, els infants van gaudir conscienciant-se en la fragilitat de la natura i el de conservar el poc que hi tenim. Va ser una jornada molt positiva per tothom, esperant que l’estiu vinent tornem a vindre i aprendre més del nostre territori, àdhuc a les Terres de l’Ebre.

Juan José Vernet
Director Activitats Estiu Aldover 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada